Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Islamofobie je rostoucim ukazem

Vzdelavani je zakladnim nastrojem k prevenci a lecbe netolerance a diskriminaci muslimu,, rekl spanelsky ministr zahranici Miguel Angel pri uzavreni sezeni, uvedl Agence france-Presse (AFP)

Zalozila jsem si blog ve snaze ukazat, kdo jsou opravdu muslimove a jak premysli prumerny muslim.Kdo cetl komentare pod zverejnenymi clanky, jiste pochopil, ze se me to zatim nepovedlo.

A tak se snazim prijit na to, proc Islamofobie v Evrope, USA, i u nas v Ceske republice je tak silna.Dospela jsem k nazoru, ze je to medii.Lide nemaji osobni vztahy s muslimy a pres 90% obcanu je nema ani za sousedy, muslimu je v Cechach malo, takze nezbyva, nez se krmit zpravami a dokumenty z televize, novin a internetu.

Lide, kteri maji k Islamu averzi, at uz z jakehokoliv duvodu, se zpravami jen dokrmuji a jejich az sportovni nenavist roste.Pochybuju take o tom, ze clovek, u ktereho se uz Islamofobie zrodila, si bude hledat informace o prumernych muslimech a snazit se s nimi navazat kontakty a zjistit pravdu.Clovek je uz od prirody pohodlny a je jednodussi si neco nekde precist a poslouchat bourici se dav, nez si sam zjistit, co je pravdou.

Co me ale udivuje, ze vetsina radeji pristoupi k negativnimu predsudku a ani nezakopne o ten pozitivni.Jak se citi prumerny muslim, nikoho s techto lidi nezajima a my tim trpime, jsme diskriminovani v praci, na ulicích, i ve verejnych mediich ci televizi.Neni jednouduche byt muslimem v dnesni dobe a neustale vysvetlovat a rvat se o to, aby se na nas podivali jako na normalniho člověka, bez razitka na cele ,,muslim,,.

Nikdo z nas nesouhlasi s atentaty a diktatory.Logicky vzato by to melo byt kazdemu jasne, predstavte si, ze 1.3 miliardy muslimu na svete jsou teroristy,ci smysli podobne, jak by to asi vypadalo? Je jasne, ze teroriste (terorista je clovek, ktery pouziva nekonvencniho utocneho cinu k dosazeni politickeho cile pomoci utoku) vznikli z politickych duvodu, ktere nam prumernym lidem nejsou znamy a pravou pravdu se asi nikdy nedozvime, jedinne co vime, ze za tim stoji penize a moc.

Uz nekolikrat jsem se ptala, jestli nektere publikovane zpravy jsou vubec pravdive, ci nejsou tak trochu zkreslene, a jestli nektere antentaty a teroristicke utoky nejsou vyrobou take druhe strany.Politika vedena prezidentem Bushem a jeho politiky se me naprosto hnusi a kazdy inteligentni clovek pozna jeho nenavist k muslimum.Hnusi se me take politika Ahmedinedzada a dalsich...

Historie se neustale opakuje a prumerny lide trpi pod chtivosti politiku a diktatoru po moci a bohatstvi.... Je me uprimne lito Palestinskeho, Izraelskeho, Afghanskeho.... lidu, kteri jim v tom ,,musi,, hrat hlavni figurky a umiraji denne jejich rodiny, je mi lito deti, kteri se denne musi divat na smrt a jsou bezmocni... v takovych lidech se z psychickeho hlediska stavaji agresivni ci jinak psychicky postizeni lide...myslim, ze tak by se delo vsude jinde v jinych statech.

Je mi, ale lito i lidi, kteri se na to divaji z pododli domova a zivotniho luxusu a jeste je za to odsuzuji! Za co??? Odsoudit cloveka v nouzi a bezmoci je jeden z nejhorsich cinu cloveka, jaky znam.Odmitnuti pomoci a smat se jim, ze si za to muzou stejne sami neni snad ani lidske a poukazuje na nevzdelanost...Ale jak se rika, kdo chce pochopit, pochopi a kdo nechce, nepochopi.Islamofobie se stava velkym problemem na celem svete, ktery uz nam roste pres hlavu.Cetla jsem clanek z Anglie kdy, mladici zmrzacili muslimskeho mladika a dalsi strasne pripady- to jsou vysledky podnecovani k rasove, etnicke a nabozenske nenavisti.

Lide zapominaji, ze mezi nami lidmi nejsou opravdu velke rozdily.Nasi mlade generaci jsou vtloukany do hlavy strasne veci o nas muslimech....Ja doufam, ze se vse zmeni a rostouci nenavist nebude stat miliony lidi zivot na celem svete, uz ted jich jsou tisice...

Pridavam vyroky ,,vzdelanych,, lidi zdroj: IslamOnline.net a novinnove agentury a z procislam.cz

Cordoba,Spanelsko- Prvni velka konference o islamofobii, zahajena ve stredu 10.rijna, obvinila z alarmujici netolerance a diskriminace muslimksych mensin vzdelavani a media.

 ,,Vzdelavani je zakladnim nastrojem k prevenci a lecbe netolerance a diskriminaci muslimu,, rekl spanelsky ministr zahranici Miguel Angel pri uzavreni sezeni, uvedl Agence france-Presse (AFP).

 Dvoudenni konference byla poradana v meste Cordobe Organizaci pro bezpecnost a spolupraci v Evrope (OSCE), jez prosazuje lidska prava, demokracii a predchazeni konfliktu v Evrope, Severni Americe a Stredni Asii.

 Shromazdeni se zamerilo na diskriminaci muslimskych mensin po cele Evrope. Na udalosti se podilelo temer 300 zastupcu NGO a delegace z 56 narodu, ktere OSCE prizvala k ucasti.

 ,,Zadna mezinarodni udalost ani politicka otazka nemuze ospravedlnit netoleranci a diskriminaci, vcetne te, ktera je zamirena proti muslimum,,

 Nedavna zprava Evropskeho monitorovaciho centra pto rasismus a xenofobii pravi, ze muslimkse mensiny v Evrope celi hluboko zakorenene diskriminaci v zamestani, skolstvi a ubytovani v dodatku k myriadam prekazek, ktere vyvolavaji pocity beznadeje a vylouceni.

 ,,Ve zprave pro Radu pro lidska prava OSn predlozene 14. zari, zvlastni zpravodaj OSN o rasismu, rasove diskriminaci, xenofobii a obdobnych formach netolerance Doudou Diene, varoval, ze islamofobie je na vzestupu od utoku z 11. zari.

Media Experi tvrdi, ze ukaz nabira alarmujicich rozmeru, nabadajich vlady, aby udelali vic pro ochranu evropskych muslimu pred diskriminaci.

 ,,Situace je velice vazna,, rekl Mustapha Cherif, odbornik na islam z Alzirske univerzity, ktery je znam svou oddanosti bitve proti nabozenske nenavisti.

,,Islamofobie je rostoucim ukazem,, souhlasim Jasser Auda z Britskeho fora proti rasismu a Islamofobii, ktere ke tvoreno zastupcem britske muslimske komunity.

,,Problemy jsou slozite a samostatna reseni jsou take slozita.``

 Nekolik ucastniku konference obvinilo media z udrzovani protimuslimskeho sentimentu.

 ,,Prumerny muslim, ktery je dobry soused se v mediich vubec nevyskytuje,, rekl Kees Brants, profesor komunikace na univerzite v Amsterdamu.

Prohlasil, ze negativni zobrazovani muslimu v mediich se po utocich z 11.zari stalo normou.

 Bezna media se drzi stereotypu ,, fanatickych a nasilnych muslimu,, nebo mesit promenenych v mista spiknuti,, dodal znalec.

 Nedavna britska studie obvinila medai a filmovy prumysl z udrzovani islamofobie a predskudku demonizovani muslimu a Arabu jako nasilnych, nebezpecnych a ohrozujicich lidi.

 Slany americky akademik Stephen Schwartz take kritizoval zapadni media ze selhani podavat zpravy o islamskych a arabskych tematech po utocich z 11.zari.

Dale pridavam a doporuciji link kde si muzete precist o diskriminaci muslimu ve svete a dokonce o zabiti muslimskeho chlapce v Dansku a dalsi info o nas muslimech.

http://procislam.webovastranka.cz/wiki/1116_Isl%C3%A1mof%C3%B3bie

 Chtela bych vam take doporucit shlednuti tohoto videa o diskriminaci v USA v ceske pekarne.

Autor: Samira Ben Yacoub | čtvrtek 24.4.2008 23:00 | karma článku: 12,58 | přečteno: 2037x
  • Další články autora

Samira Ben Yacoub

Pribeh o krasne lasce mezi dvema lidmi

Nejde o znamy pribeh o Romeovi a Julii nebo o Qais a Lajla.....

14.8.2008 v 20:21 | Karma: 11,94 | Přečteno: 1985x | Diskuse| Ostatní

Samira Ben Yacoub

Nepotlačujte v sobě cit k trpicim dětem

Jsme tak lhostejní a bezcitní, že s námi něco takového už ani "nehne" ?

3.7.2008 v 13:08 | Karma: 12,56 | Přečteno: 1913x | Diskuse| Ostatní

Samira Ben Yacoub

Rodina-nejkrasnejsi slovo na svete

Kdo ale urcuje vysi veku, kdy jsou nase deti schopne se o sebe dostatecne postarat?

29.6.2008 v 22:16 | Karma: 15,43 | Přečteno: 2213x | Diskuse| Ostatní

Samira Ben Yacoub

Prvni dum k uctivani Allaha-Kabba

Kazdy rok prichazi miliony vericich ze vsech zemi sveta(2,5 milionu), aby ji obchazeli s nadeji v Allahovo milosrdenstvi, dalsi miliony touzi ji alespon videt a dotknout se, jako ja :-))

25.6.2008 v 12:53 | Karma: 11,63 | Přečteno: 2055x | Diskuse| Ostatní

Samira Ben Yacoub

Kde zit?

nechodte na schuzku pozde, uz jen 1 minuta jim narusi cely plan, a prijdete-li drive maji z toho stres....

21.6.2008 v 16:22 | Karma: 13,23 | Přečteno: 2653x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Sami máme málo. Evropa váhá nad systémy protivzdušné obrany pro Ukrajinu

23. dubna 2024  19:53

Mnohé evropské státy včetně Francie nejsou ochotné zříci se ve prospěch Ukrajiny svých...

Ursula von der Leyenová přijede v rámci předvolební kampaně do Prahy

23. dubna 2024  19:38

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová přicestuje v úterý 30. dubna do Prahy. V rámci...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2117x
Ptejte se....




Created by Crazyprofile.com