Diskuse

Ano ci ne?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

manzelka.bloguje.cz

23. 6. 2008 23:09
Ten konec mě rozesmál,

vážně. :-)

Jen bych byla opatrná s tím "volením oděvu pro děti", my bychom přece taky nerady, aby nám oděv volily maminky, no ne? ;-)

Můžeš svoje děti vychovávat, být jim příkladem a doufat, že si zvolí tak, aby se to líbilo tobě, ale to je tak všechno.

0 0
možnosti

Wendolene

13. 6. 2008 22:07
Chudera mala, mame ji litovat?

Vybrala jste si,mila Samiro, tak ted musite zit s nasledky sveho rozhodnuti. Ale co vas nuti psat blog v dobe, kdy jsou muslimove velmi nepopularni, v dobe, kdy by bylo moudrejsi mlcet a zit si svuj zivot, namisto poucovani nas ateistu o krasach nabozenstvi "miru"? Blogy vsech salonnich muslimek silne zavaneji exhibicionismem, nicim jinym.

0 0
možnosti

Zylbrsztajn

17. 6. 2008 14:56
Re: Chudera mala, mame ji litovat?

Celou cestu pro do trafiky a zpět přemýšlím o tvé otázce ...

Myslím, že není třeba ji litovat. Každý dospělý člověk nese zodpovědnost za svoje rozhodnutí sám a nikdo z něj tuto zodpovědnost nemůže sejmout. Samira se rozhodla už dávno. Litovat bachom měli jen její děti, které asi nebudou mít na výběr.

Otázku, zda by nebylo "lepší mlčet namísto poučování" musí zodpovědět Samira sama. Snad se jednou dozvíme ten pravý důvod, proč se do tohoto tématu pustila.

0 0
možnosti

Zylbrsztajn

13. 6. 2008 21:39
Právo, svoboda, volba

To právo a svobodu si zvolit to vše, co jste vyjmenovala máte proto, že jste se narodila v Evropě a že žijete v Evropě. Kdybyste žila ve společenském systému, který by se řídil Koránem, žádná taková práva a svobody byste neměla, a to jediné, co byste si mohla zvolit by byla cesta islámu. Ale když je jediná možnost, není to žádná svoboda, žádná volba.

Vy si evidentně neuvědomujete, že evropské kulturní a společenské výdobytky vám umožnily si zvolit cestu, která je popírá.

Jste v naprosto paradoxní situaci: Svobodně jste se přidala k nesvobodné ideologii. Možnost volby jste využila k rozhodnutí vydat se cestou, která vám už žádnou jinou volbu nedává. Využila jste svého práva náboženské svobody, abyste se stala stoupenkyní náboženství, které náboženskou svobodu popírá.

A tomu všemu jste nasadila korunu tím, že jste  začala tyto postoje vysvětlovat a obhajovat veřejně na blogu.

0 0
možnosti

Zylbrsztajn

13. 6. 2008 21:47
Re: Právo, svoboda, volba

Představme si na chvíli obrácenou situaci:

Dejme tomu, že byste se narodila v nějaké muslimské zemi. Neuvažujme teď žádný extrém (Afghanistán ...), ale ani relativně demokratickou zemi (Turecko ...), prostě zemi, kde je islám státní náboženství a většina zákonů se řídí nebo inspiruje Koránem.

Jaké možnosti byste měla zvolit si jiné náboženství? Třeba křesťanství nebo báhaí nebo buddhismus? Co by se stalo, kdybyste se vydala cesou otevřeného ateismu? Jaké šance byste měla chodit po ulici prostovlasá v džínách a tričku? Měla byste možnost jako žena založit si blog a veřejně, se svou fotografií v záhlaví, obhajovat svou víru?

Mohla byste mi, prosím, na tyto otázky upřímně odpovědět zde v této diskusi?

0 0
možnosti

Arne21

13. 6. 2008 17:06
Ale samozřejmě

že jste svobodný člověk Samiro.

Ale jen a pouze proto že žijete v evropské

NEMUSLIMSKÉ zemi, která se řídí všeobecnou listinou práv a svobod, a NIKOLI ALÁHOVÝMI zákony.

0 0
možnosti

Ensan

13. 6. 2008 16:30
tento způsob islámu zdá se mi poněkud romantický...

"Mám právo na svobodu náboženství."--- Opravdu? Třeba na jeho změnu? "Kdokoli změní své náboženství, toho zabijte." (prorok Mohamed)

"Mám právo si zvolit manžela"--- Opravdu? Co když si muslimka chce vzít nemuslima? Chcete snad předstírat, že je to v islámu dovoleno?

"Mám právo si zvolit svůj oděv "--- Možná, ale v některých islámských zemích může mít žena problémy už jenom kvůli pár pramínkům vlasů. Bez šátku ji může zatknout policie.

"Mám právo si zvolit kde budu žít "--- Muslimka má dost omezenou svobodu pohybu, pokud se pohybuje bez muže (blízkého příbuzného, mahrama).

"Svobodně myslím a volně vyjadřuji svůj názor" --- Škoda, že toto právo nemají  občané celé řady islámských zemí.

0 0
možnosti

jano.zincica

13. 6. 2008 13:56
hm...

žiaľ, nemáte pravdu, inak, dobre premyslené, no klamstvo

0 0
možnosti

mandy12

13. 6. 2008 10:15
Sebelitost

Trochu mi prijde,ze jste se vzhledla v muslimskych mucednicich a na jednoho si ted hrajete.Z te vasi sebelitosti je cloveku spatne.Zamyslela jste se nekdy nad tim,co se vam lide svymi prispevky snazi rict ?Vy se jen tak z nudy rozhodnete stat muslimkou.Mate to stesti, ze za manzela mate trochu normalniho muslima,ktery s vama jedna jako s lidskou bytosti, a pak tady budete vykladat o tom, jak je skvele byt muslimem a jakou svobodu vlastne zeny maji.Vy a vam podobni nicite to, o co spousty muslimek, pokud najdou odvahu, bojuji uz leta i za cenu zivota. Ty by vam o krasach islamu mohly vypravet.Takovych muslimek si clovek musi vazit. Vas rozhodne ne !

0 0
možnosti

T.T.

13. 6. 2008 10:04
Díky Samiro,

to víš, hodně lidí si dneska jednoduše NEUMÍ PŘEDSTAVIT, že by třeba víra v Boha a péče o rodinu mohly člověka učinit šťastným... Měj se krásně, T.

0 0
možnosti

romsky aktivista

13. 6. 2008 11:32
Re: Díky Samiro,

ty jsi o rodinu nepecoval, dokud jsi neuveril v boha? vira v boha sice muze udelat cloveka stastneho, ale to same muze i heroin

0 0
možnosti

1lilly

13. 6. 2008 9:23
Samiro, chtěla bych se zeptat,

 proč je tolik různých výkladů koránu, a jak víte vy který je ten správný, když se mu někteří věnují celý život, studují ho a učí a to od mírumilovné verze až po fundamentální, proč není schválena vašimi představiteli jedna, která by se vykládala na 21.století a bya oproštěna od jakýchkoli tradic a zvyklostí, poté by se mohl vyvíjet tlak na kvazimuslim. skupiny, které islam zneužívají,

musím říct, že na fotce vypadáte hezky a bílá vám sluší :-)

0 0
možnosti

benyacoub

13. 6. 2008 15:38
Re: Samiro, chtěla bych se zeptat,

Vetsina muslimu se ridi jen Koranem a sunnou(nasleduje v cinech proroka Muhammeda) Dalsi vec jsou hadithy, kterych je spousta,ale nasledovat, by se meli jen od Bukhariho a Muslima.Proc ? Dobra otazka, ale asi se nada schodnout mezi 1.3 miliardy lidi, tak jako v jinych nabozenstvich jsou ruzne odvetvi te puvodni viry, tak je to bohuzel i v Islamu.Hezke by to bylo a asi je to vetsina muslimu sen.Doufejme....tradice a zvyklosti jsou nebezpecn vec a tezce odbouratelna...Diky za kompliment :-)

0 0
možnosti

Ibitamuno

13. 6. 2008 9:13
Jak si kdo ustele, tak si lehne

Zvolila jste si, tudiz se potykejte s nasledky.Rv

0 0
možnosti

romsky aktivista

13. 6. 2008 11:33
Re: Jak si kdo ustele, tak si lehne

potykat a polykat R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2117x
Ptejte se....




Created by Crazyprofile.com