Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

proctonejde

16. 5. 2008 15:07
kazdy ma narok na svuj nazor

vsechno je jen o lidech, lide radi diskutuji, kazdy ma svuj vlastni nazor, je to hodne tim, ze zijeme proste v dobe, kdy postaveni clovek je individualni. Me se clanek libi, je dobre, ze aspon nekdo se snazi ukazat lidem v CR ze to co vidi v televizi a nebo ctou v novinach neni az tak vsechno svata pravda;-D

0 0
možnosti

proctonejde

16. 5. 2008 15:12
Re: kazdy ma narok na svuj nazor

postaveni "cloveka" jsem chtela napsat, a take to ,ze je tu aspon nekdo kdo se snazi ukazat jaky opravdu islam je a ze se ho clovek nemusi bat, protoze islam jako takovy vas k tomu aby jste byli polygamni nenuti a hlavne to ani nikomu nenarizuje!!!

A take jsem chtela dodat, ze islam je pro lidi, kteri maji radi jistotu a uznavaji tradicni rodinu a hlavne chteji mit v zivote rad(pravidla), podle ktereho se budou ridit. Pro ty co "rad"(pravidla), radi nemaji proste islam neni. :-) 

0 0
možnosti

halohalo

22. 4. 2008 9:53
Mimo mísu

Prosím odkaz kde najdu doplatky na léky a jakým způsobem postupovat při hledání

lékárny s nejmenším doplatkem? Děkuji.;-O

0 0
možnosti

Michal Tiller

21. 4. 2008 17:22
Děkuji

za rozumné argumenty. Já vidím v polygamii smysl už dlouho, ale obhájit to tu nelze. A jsem chlap, tak to každý řpisoudí jen sexuální touze. Ta v tom je taky, ale ne jen ta. A bral bych i skupinová manželství, kde bude více žen i více mužů... žádný jeden člověk nenaplní všechny vaše potřeby...

Jo a karma! R^

0 0
možnosti

aisha

21. 4. 2008 20:20
Re: Děkuji

:-)

0 0
možnosti

TerkaTrangTran

21. 4. 2008 14:58
Jak je definovana laska ve vasem Islamu?

tak to me docela zajima. jaky vyznam ma slovo "manzelstvi"? a jak muze muz venovat vsem zenam stejne? na to je nejaky zakon?8-o

0 0
možnosti

proctonejde

16. 5. 2008 14:51
Re: Jak je definovana laska ve vasem Islamu?

v tom je prave ten vtip.;-D Muzes mit 4 manzelky ale ani jedna na sebe nesmi zarlit ci projevovat nevrazivost! Tak to zkuste pokud vam to pujde, a pak si uzivejte.

Proc asi v modernim islamu prevazuji monogamni rodiny, Koran to povoluje, to ano, ale podminky jsou skoro nerealne. ;-D

0 0
možnosti

Semper2

21. 4. 2008 11:31
Hail Eris je psychopat ?

Milí čtenáři,

V této diskusi se nadměrně vyskytuje individum , které si říká Hail Eris.

Ber jeho tlachání s reservou - je to nešt´astné dítě nešt´astných rodičů.:-)

0 0
možnosti

Wendolene

20. 4. 2008 23:56
To je ale dost slaba obhajoba

Vite , ze v sektach mormonu, polygamnich sektach, je casta degenerace, nebot se mnozi stejne rodiny porad dokola? vite, ze mlade divky nemaji sanci mit vzdelani, jsou provdany ve 14 letech za mnohem starsiho pribuzneho? Casto take matky neuvadeji otce, a tak berou socialni davky od statu na tolik deti, ktere jsou "bez otce". Takze si vice prostudujete polygamii ve vsech podobach, pani muslimko. Mimochodem, chtela bych videt, jak byste podporovala islam a polygamii, kdybyste mela zit nekde v Saudske Arabii a ne v pohodli Evropy.;-D

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

21. 4. 2008 0:24
Re: To je ale dost slaba obhajoba

Tento zmiňovaný problém není problémem polygamie, ale problémem dané civilizace. Na určitém vývojovém stupni naší civilizace bylo monogamní manželství úplně stejně kruté, jako jsou současné formy polygamie, které popisujete. Provdávání malých dětí, i za vlastní příbuzné, žádná práva pro ženy, bezohledné a kruté zacházení.:-P

0 0
možnosti

jirkan01

20. 4. 2008 22:49
Ve starem Recku

se rikalo - matka je jista, otec nikoliv. To plati v mnohozenstvi, mnohomuzstvi i kdekoliv jinde. A k te zodpovednosti - nepraly se nahodou Mohamedovy manzelky o jeho prizen? Pres jeho 30ti nasobnou vykonnost by me zajimalo, kde na ne bral pri tom vsem vrazdeni cas. Mir se vsemi pedofily na svete.

0 0
možnosti

petr štursa (velmi arogantní)

20. 4. 2008 23:43
Re: Ve starem Recku

To je jeden ze zakladu rimskeho prava.

0 0
možnosti

Kadrec

20. 4. 2008 22:14
trošku chabá obhajoba

první důvod pro polygamii je historický. druhý důvod - sex...

asi se holt celoživotní svazek dvou milujících se (a to nejen tělesné, že) bytostí opačného pohlaví chápe jinde jinak a jeho rozměry jsou prřdevším materiální a tělesné (nebo se pletu?)

a proč srovnáváte "ideální" polygamii (přesně dle Koránu) s nevěrou? nebylo by lepší srovnávat s nevěrou porušení přikázání?

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

20. 4. 2008 22:41
Re: trošku chabá obhajoba

Mohl byste doplnit důvody pro monogamii? Mě napadá - náboženství a zákony z tohoto náboženství historicky pocházející. :-P

No ale sex, ten to nebude. ;-D

0 0
možnosti

belgian chocolate

20. 4. 2008 22:06
inu jiný kraj, jiný mrav

a proto v tomto kraji takový mrav nemá co dělat

0 0
možnosti

Eva_Pallotto

20. 4. 2008 20:19
jen takový dotaz

Dobrá... jak to tak čtu, tak naše světy jsou velmi rozdílné. To je (z mého úhlu pohledu) v pořádku.

Zajímalo by mne ale jedno - co chcete od nás? Nelíbí se Vám, že kritizujeme islám a nerozumíme mu. Dobrá, až nám ho vysvětlíte, budeme mu rozumět a nebudeme ho kritizovat. A potom?

Byl by (podle Vás) svět lepší místo k žití, kdybychom islámu porozuměli natolik, že bychom jej přijali za vlastní? Tolerujete právo jiných žít i způsobem který Vy považujete za nevhodný? Akceptujete naše právo na milenky, opilecké večírky a minisukně? Myslíte že je možné, abychom spolu žili v míru a harmonii i pokud máme tak rozdílné vidění světa?

0 0
možnosti

aisha

20. 4. 2008 20:30
Re: jen takový dotaz

Proc bych netolerovala vase minisukne , vecirky,....? je to vase vec. Nebudu vam za to nadavat, nebudu se na vas pohorsene venku otacet.

Tyhle clanky maji jen ukazat, ze islam neni jen to, co je videt v televizi, ze existuje i jiny pohled .

Zit v miru a harmonii je zalezitost vzdy obou stran

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2117x
Ptejte se....




Created by Crazyprofile.com